Ademtherapie


Ademtherapie is een therapeutische methode die zich richt op bewust en correct ademhalen. Bij langdurige stress raakt je ademhaling langzaam ontregeld. Op een bijna onmerkbare manier begin je steeds oppervlakkiger en minder efficiënt te ademen. Dit kost je lichaam onnodig veel energie en kan voor verschillende spanningsklachten zorgen.

Ik leer je hoe je op een juiste manier gebruik maakt van een buikademhaling en hoe je de stresssignalen van je lichaam leert herkennen. Je leert je te ontspannen, rustig te blijven in stressvolle situaties en je emoties los te laten.


Een gunstig adempatroon heeft enorm veel voordelen
- Vermindert stress
- Mentale en emotionele balans
- Verbeterd je slaap
- Geeft je meer energie
- Zorgt voor een betere focus
- Brengt je zenuwstelsel in balans

Ademhalingstherapie voor wie?

Veel mensen die verwezen worden naar een oefen/ademtherapeut kampen bijvoorbeeld met angstklachten, chronische stress, een burn-out of vermoeidheid. Al kunnen ook lichamelijke klachten zoals hoofdpijn of hyperventilatie ook een reden zijn om een ademtherapeut te bezoeken. Een goede ademhaling zorgt voor een goede energie. Al je lichaamscellen hebben voortdurend zuurstof nodig. Een lek in je ademhalingspatroon zorgt voor klachten op lichamelijk en mentaal niveau. Enkele klachten die je bij een verkeerde ademhaling kan ervaren, zijn: vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, migraine, hyperventilatie, nek- schouder- rugpijn.

- Waarmee mag ik jou helpen? -

Bereikbaar via mail of whatsapp

info@oefentherapiemaxime.nl

Volg mij via de socials