Oefentherapie

Bewust bezig zijn met je houding en beweging helpt je om van je klachten af te komen. Ik help je hiermee door op een holistische manier te kijken naar je lichaam, oefeningen te geven op maat, de balans in je lijf te herstellen.

Hierbij kijk ik niet alleen naar de klacht zelf, maar vooral naar waar de klacht vandaan komt. Vaak heeft dit met een houding en/of beweeggedrag te maken. Dit is de basis van de behandeling. Een groot voordeel ervan is dat de oorzaak van de klacht structureel wordt aangepakt omdat je leert waarom die is ontstaan.

Ik ben lid van de Vereniging voor oefentherapeuten. www.vvocm.nl www.oefentherapie.nl
Ook ben ik aangesloten in het kwaliteitsregister voor Paramedici.  Je krijgt inzicht in hoe je lichaam reageert op pijn, (over)belasting en spanningen. Je leert voelen welke oefeningen en welke bewegingen je nodig hebt en waarom. Hierdoor ben jij in de toekomst je eigen therapeut, en heb je mij niet meer nodig.

Hoe ga ik te werk?
We starten met een lichamelijk onderzoek. Ik screen je lichaam en test de spierbalans. De balans gaan we herstellen door rek- en ontspanningsoefeningen die passen bij jou. Daarna spreken we een doel af: waar wil je naar toe werken?  Hier werken we gezamenlijk aan. Niets moet, de bedoeling is dat je  door de therapie bewust bezig bent en het uiteindelijk een gezonde gewoonte gaat worden.

Indicaties
-Rug-, nek-, en schouderklachten
- Somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK)
- Spanningsgerelateerde klachten
- Motorische vaardigheden
- Hypermobiliteit
- Chronische pijn
- Hoofdpijn
- Hyperventilatie
- Restless legs

Mijn specialisaties   
- Slaapoefentherapie
- (Spannings)hoofdpijn
- Rug- nek- en schouderklachten
- Hyperventilatie
-stressgerelateerde klachten
- Lichaamsbewustwording
- Zelfredzaam worden
   
Persoonlijke missie
De zelfredzaamheid bevorderen. Leren hoe je je eigen therapeut kan worden en leren voelen wat je lijf wanneer nodig heeft zodat dit ten alle tijden kan worden toegepast.
Mijn missie is om zoveel mogelijk kinderen in hun eigen kracht te laten staan. Waardoor ze dichtbij zichzelf blijven en kunnen doen waar ze gelukkig van worden. Hoe eerder we daarmee beginnen des te mooier het is voor het kind, de ouders en daarmee ook de rest van de wereld. 
- Waarmee mag ik jou helpen? -

Bereikbaar via mail of whatsapp

info@oefentherapiemaxime.nl

Volg mij via de socials