Weerbaarheid


Weerbaarheidstraining individueel

Heeft je kind spanning in zijn/haar lijf? weinig zelfvertrouwen? Moeite met het uiten van zijn/haar emoties? Een hoofd die niet stopt met nadenken?

Ik kan helpen om jouw kind weer in zijn/haar eigen kracht komen te staan. Meer zelfvertrouwen te krijgen, emotionele blokkades te verwerken, problemen op te lossen en de draad weer op te pakken. 

 Bij weerbaarheid staat de bewustwording van je lichaam en je gevoelens voorop. Hoe sta je? Sta je stevig met beide voeten op de grond? Of wankel? Sta je mooi rechtop? Of juist met je schouders in elkaar gezakt? Wat voel je in je lijf? Heb je spanningskriebels? Is je hoofd nooit stil?


De ademhaling en het gebruik van je adem speelt een belangrijke rol. Door spelletjes te doen waarin een gunstige ademhaling is verwerkt voelt je kind meer rust in zichzelf, en kan hij/zij dit zelf toepassen wanneer dit nodig is.

Dit leren de kinderen tijdens de weerbaarheidstraining:
- (H)erkennen van eigen talenten en krachten
- (H)erkennen van grenzen
- (H)erkennen van eigen talenten en krachten
- Inzicht in eigen gedachten, emoties en gedrag
- Lichaamstaal-en bewustwording 

Individueel of op scholen. In je eigen kracht komen te staan.

Weerbaarheidstraining op school
Het groeien en bloeien van de kinderen staat hierin centraal. Een training om te vieren wie je bent en wat je kracht is, en je zelfvertrouwen te vergroten. Spelenderwijs leren kinderen hun eigen grenzen kennen en hun eigen grenzen te bewaken. De training geef ik samen met een kindertherapeut.
De duur van de training is 5x 1,5 uur. In samenspraak met de school is het mogelijk een eenmalige training van 1,5 uur te geven.

Indicaties:
hoog-sensitiviteit-(faal)angst/straalangst - stress en onrust - gepest worden - emotieregulatie - stressregulatie - prikkelverwerking
- negatief zelfbeeld - contact en vriendschappen


- Waarmee mag ik jou helpen? -

Bereikbaar via mail of whatsapp

info@oefentherapiemaxime.nl

Volg mij via de socials